Yurt

Çin'in yağmurdan zarar gören Henan eyaletinde acil durum en üst düzeye çıkarıldı

Henan Eyaleti Sel Kontrol ve Kuraklık Yardımı Genel Merkezi, Çarşamba günü sabah saat 3.00 itibarıyla 1. Seviye acil durum müdahalesini uygulamaya koydu. Eyaletin merkezi olan...

Abone Ol

Henan Eyaleti Sel Kontrol ve Kuraklık Yardımı Genel Merkezi, Çarşamba günü sabah saat 3.00 itibarıyla 1. Seviye acil durum müdahalesini uygulamaya koydu. Eyaletin merkezi olan Zhengzhou'nun kent merkezinde şiddetli yağış yüzünden toplam 12 kişi hayatını kaybetti. Salı günü saat 18.00 civarında kentin birçok bölgesinin sular altında kalmasının ardından Zhengzhou Metrosu tüm servislerini durdurduğunu duyurdu. Zhengzhou Doğu Tren İstasyonu'nda 160'tan fazla trende hizmetlerin askıya alınmasıyla çok sayıda yolcu yolda kaldı.

16 Temmuz'dan 20 Temmuz saat 15.00'e kadar şiddetli yağmur, Henan eyaletinin 31 ilçe ve bölgesinde 280 binin üzerinde kişiyi etkiledi ve 14 bin 680 kişi güvenli yerlere nakledildi. Yağmur suları yaklaşık 20 bin hektar tarım ürününe zarar verdi. Zhengzhou'ya bağlı Gongyi kentindeki Mihe kasabasında şiddetli yağışın yol açtığı sellerden 20 binin üzerinde kişi etkilendi. Kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.