PetroChina'nın bölgedeki şubesine göre, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde tahminen 100 milyar metreküp potansiyele sahip devasa bir doğalgaz rezervi bulundu.

Fotoğraf, Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bir doğalgaz kuyusunun inşaat alanını gösteriyor, 19 Aralık 2020. (Fotoğraf: Zhou Jianling/Xinhua)

PetroChina'nın Xinjiang şubesinin genel müdürü Huo Jin Cuma günü yaptığı açıklamada, Junggar Havzası'nın güney yakasının orta kısmının altında 156 milyon metrekarelik bir alanı kaplayan rezervin 109 milyar metreküp doğalgaz içerdiğinin ön sondajla görüldüğünü söyledi.

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bir doğalgaz kuyusunun inşaat alanında çalışan bir işçi, 19 Aralık 2020. (Fotoğraf: Zhou Jianling/Xinhua)

Huo'ya göre rezervin günde 610.000 metreküp doğalgaz ve 106,3 metreküp ham petrol üretebilecek kapasiteye sahip olması bekleniyor.

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bir doğalgaz kuyusunun inşaat şantiyesinde çalışan işçiler, 19 Aralık 2020. (Fotoğraf: Zhou Jianling/Xinhua)

Huo, "Junggar Havzası'nın güney yakasındaki doğalgaz arama çalışmalarında büyük bir dönüm noktası olan bu keşif, şirketimizin doğalgaz arzını daha da güvence altına alacak, bölgenin istikrarına ve refahına katkıda bulunacak" dedi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI