Sağlık

Çin'in Xi'an kenti 9 Aralık'tan bu yana toplam 485 yeni Kovid-19 vakası bildirdi

Xİ'AN, 27 Aralık (Xinhua) Xi'an belediyesinde üst düzey bir yetkili olan He Wenquan Pazar günü düzenlediği bir basın toplantısında, kentte 21 Aralık'tan bu yana üç tur halind...

Abone Ol

Xİ'AN, 27 Aralık (Xinhua) Xi'an belediyesinde üst düzey bir yetkili olan He Wenquan Pazar günü düzenlediği bir basın toplantısında, kentte 21 Aralık'tan bu yana üç tur halinde gerçekleştirilen büyük ölçekli nükleik asit testlerinde topluluklarda daha önce bulunmayan birçok enfeksiyonun tespit edildiğini söyledi. He, büyük ölçekli tarama testlerinin ardından önümüzdeki günlerde enfeksiyonlarda daha büyük artışların yaşanabileceğine işaret etti.

Yetkili Xi'an'da Cumartesi öğlen yeni bir test turunun başlatıldığını söyledi. Pazar öğlen itibarıyla 11 milyondan fazla kişiye test yapıldı. Bunun için Xi'an'da, toplam 31 binden fazla sürüntü alma görevlisinin çalıştığı 4 bin 400'ün üzerinde numune toplama istasyonu tesis edildi. Kovid-19 vakalarında yaşanan son artışın yayılmasını durdurabilmek için Xi'an'ın mahalle ve köylerinde Perşembe günü sokağa çıkma kısıtlaması başlatıldı. Xi'anlıların gerekli olmadıkça kenti terk etmemeleri istendi.