Dünya

Çin'in Xiamen limanı 2021'de 1000 İpek Yolu Taşımacılık seferi gerçekleştirdi

İpek Yolu Taşımacılık, Kuşak ve Yol üzerindeki ülkelerdeki düzinelerce liman, taşıyıcı ve lojistik hizmet sağlayıcı tarafından 2018 yılının sonlarında ortaklaşa başlatılan bir...

Abone Ol

İpek Yolu Taşımacılık, Kuşak ve Yol üzerindeki ülkelerdeki düzinelerce liman, taşıyıcı ve lojistik hizmet sağlayıcı tarafından 2018 yılının sonlarında ortaklaşa başlatılan bir ittifakın adı. Pazartesi sabahı Xiamen limanına varan Seaspan Lumaco, beraberinde Kuşak ve Yol ülkelerinde üretilen tropikal meyveler, şapkalar ve giysilerin de dahil olduğu ithal mallar getirdi. Gemi, mekanik ve elektronik ürünler ile hammadde gibi malları Malezya, Singapur ve Filipinler'deki limanlara taşımak üzere yola çıktı.

Şu ana kadar beş Çin limanından kalkan toplam 72 sefer, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'da bulunan 96 limanı birbirine bağladı. Kuşak ve Yol İnisiyatifi için önemli bir liman olan Xiamen'den yılın ilk beş ayında yapılan İpek Yolu Taşımacılık seferleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,3 artış göstererek 1 milyon TEU'dan fazla (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) mal işledi.

Fujian İpek Yolu Denizcilik Müdürlüğü Şirketi'nin Genel Müdür Yardımcısı Li Nan, İpek Yolu Taşımacılık seferlerini gerçekleştiren denizcilik şirketlerinin, salgın sonrası dönemde malların sorunsuz akışını sağlamak için rotaları optimize etmek, nakliye alanı ve filoları eklemek de dahil olmak üzere çeşitli önlemler aldıklarını söyledi.