XİAMEN, 20 Ekim (Xinhua) -- 24. Elektrik Enerjisi Tedarik Endüstrisi Konferansı Cuma günü Çin'in güneydoğusundaki kıyı kenti Xiamen'de başladı ve Kovid-19 pandemisinden bu yana dünya genelinde bu alanda düzenlenen ilk fiili katımla gerçekleşen konferans oldu. "Düşük Karbonlu Enerji, Yeşil Bir Geleceğe Güç Veriyor" temalı konferansa, Asya-Pasifik bölgesindeki önde gelen enerji ve elektrik şirketleri, yetkililer ve uluslararası kuruluşların temsilcileri de dahil olmak üzere 2.000'den fazla delege katıldı.

Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

Konferans süresince Çin'in çifte karbon hedefleri, yeşil ve düşük karbonlu kalkınma, elektrifikasyon, yeni enerji sistemleri, yeni enerji pazarları ve kapsamlı enerji gibi küresel çapta ilgi yaratan kilit önemdeki konularda derinlemesine tartışmalar ve interaktif fikir alışverişleri gerçekleştirilecek. 40'tan fazla önde gelen konuk, enerji güvenliği, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma alanlarındaki yeni zorlukların üstesinden gelmeyi amaçlayan, sektörün başlıca endişelerine ilişkin açılış raporları sunacak ve gelişmiş kalkınma konseptlerini ve pratik sektör deneyimlerini paylaşacak. Yaklaşık 17.500 metrekarelik sergi alanı, bu yıl Doğu Asya ve Batı Pasifik Elektrik Tedarik Endüstrisi Birliği (AESIEAP) üye birimlerinin inovasyon ve gelişim başarılarını kapsamlı bir şekilde sergileyecek. Ayrıca, ulusal ve uluslararası endüstri aktörlerine teknolojik inovasyonu pazar talebi ile birleştirmeleri için bir platform sağlayacak. AESIEAP ve Çin Elektrik Konseyi'nin ev sahipliğinde düzenlenen konferans 23 Ekim'e kadar sürecek.

Editör: Şeymanur Erbay