Yurt

Çin'in Wuhan kentinde 5 yılda 80 sulak alan parkı kurulacak

Yerel yetkililere göre, Kentin ekolojik çevresinin sulak alan parkları, sokak bahçeleri ve çiçek tarlaları gibi 213 projeyle de geliştirilmesi hedefleniyor. Belediye ormancılı...

Abone Ol

Yerel yetkililere göre, Kentin ekolojik çevresinin sulak alan parkları, sokak bahçeleri ve çiçek tarlaları gibi 213 projeyle de geliştirilmesi hedefleniyor. Belediye ormancılık bürosunun müdürü Yu Lijun, kentteki 15 sulak doğa koruma alanı ile sulak alan parkının korunması ve eski haline getirilmesi için de çaba sarf edildiğini söyledi. Yu, "Wuhan'ı beş sene içinde gerçek bir uluslararası sulak alan kenti haline getirmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Yangtze Nehri ile onun en uzun kolu olan Han Nehri'nin kesişme noktasında yer alan Wuhan, 1.624 kilometrekarelik sulak alana sahip. 2019'da Ramsar Sözleşmesi 14. Sulak Alan Kenti Akreditasyonu'nu kazanan Wuhan'da uluslararası bir sulak alan kenti kurma hedefi belirlendi.

Ramsar Sözleşmesi ya da diğer adıyla Sulak Alanlar Sözleşmesi, 1971 yılında kabul edilen hükümetler arası bir çevre anlaşması. Sözleşme, sulak alanlar ve onların kaynaklarının korunması ile akıllı kullanımı konusunda ülkelerin yapabilecekleri ve uluslararası işbirliği konularında bir çerçeve sunuyor.