Yurt

Çin'in Wuhan kenti, sulak alanların korunmasıyla ilgili 14. COP toplantısına ev sahipliği yapacak

Konferansın 21 Kasım'da başlayıp 29 Kasım'da sona ereceğini bildiren NFGA, Çin'in ilk kez böyle bir toplantıya ev sahipliği yapacağının altını çizdi. Ramsar Sulak Alanlar Sözl...

Abone Ol

Konferansın 21 Kasım'da başlayıp 29 Kasım'da sona ereceğini bildiren NFGA, Çin'in ilk kez böyle bir toplantıya ev sahipliği yapacağının altını çizdi. Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi, diğer adıyla Sulak Alanlar Sözleşmesi, sulak alanların ve kaynaklarının korunması ve akıllıca kullanılması konusunda ulusal eylem planları ve uluslararası işbirliği için çerçeve sağlayan hükümetler arası bir sözleşme. Halihazırda sözleşmeyi imzalayan 172 ülke bulunuyor.

Üç yılda bir, sözleşmeyi imzalayan tarafların temsilcileri Ramsar Sulak Alanlar Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nda (COP) buluşarak sözleşmenin yönetimine ilişkin kararlar alıp sözleşmenin uygulanmasına rehberlik ediyor. Sözleşmeye 1992'de katılan Çin o zamandan bu yana, azalan sulak alanlar ve ekolojik işlevlerin bozulması gibi küresel zorlukların üstesinden gelebilmek için çeşitli çalışmalar yaptı.

Ülke, sulak alanların korunması için sulak alanların yasalaşmasının teşvik edilmesi, sulak alan koruma ve restorasyon planlarının uygulanması, uluslararası öneme sahip sulak alanların belirlenmesi ve sulak alan araştırmalarının yapılması gibi bir dizi önlemi uygulamaya geçirdi. Çin, bugüne kadar 64 uluslararası öneme sahip sulak alan, 602 doğal sulak alan rezervi ve 1.693 sulak alan parkının varlığını kaydetti.