Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Pazar günü bir basın toplantısında konuşan Wuhan Belediye Yönetimi Genel Sekreter Yardımcısı Li Tao, Salı günü başlayan ve tüm kenti kapsayan test çalışmaları kapsamında mega kentte yaşayan 11,28 milyonun üzerinde kişinin yeni tip koronavirüs testine tabi tutulduğunu bildirdi.

Li test sürecinin, altı yaşın altındaki çocuklar ve yaz tatili için başka yerlere gitmiş üniversite öğrencileri hariç "temel olarak Wuhan'ın tüm sakinlerini kapsadığını" söyledi. Toplu test çalışmaları, Pazartesi günü bazı göçmen işçiler arasında yeni yerel kaynaklı enfeksiyonların görülmesi üzerine başlatıldı.

Wuhan'da son salgında Cumartesi günü itibarıyla 37 yerel kaynaklı teyit edilmiş vaka ve 41 yerel kaynaklı semptomsuz taşıyıcı kayda geçti. Wuhan Belediye Sağlık Komisyonu Direktör Yardımcısı Peng Houpeng, bu vakaların 9'unun, kapalı yönetim altındaki yerleşim bölgelerinin kitlesel taraması sırasında, diğer vakalarınsa karantinaya alınan yakın temaslılar arasında tespit edildiğini söyledi.

2020 yılının başlarında Kovid-19 nedeniyle zor günler yaşamış olan Hubei eyaletinin merkezi Wuhan, pandeminin zirve yaptığı dönemde 19 gün içinde yaklaşık 10 milyon kent sakinini testten geçirerek, tüm dünyada kapsamlı bir nükleik asit testi kampanyasını tamamlayan ilk mega kent olmuştu. Kentte bir yılı aşkın süredir yerel kaynaklı herhangi bir Kovid-19 vakası bildirilmemişti.

Editör: İRFAN KARSLI