Genel

Çin'in vergi iadeleri ve kesintileri 2022'de rekor seviyeye ulaşacak

BEİJİNG, 5 Mart (Xinhua) -- Hükümetin ulusal yasama meclisine sunduğu bir çalışma raporunda, toplam vergi iadesi ve indirim hacminin 2022'de yaklaşık 2,5 trilyon yuan (yaklaşı...

Abone Ol

BEİJİNG, 5 Mart (Xinhua) -- Hükümetin ulusal yasama meclisine sunduğu bir çalışma raporunda, toplam vergi iadesi ve indirim hacminin 2022'de yaklaşık 2,5 trilyon yuan (yaklaşık 395 milyar ABD doları) olacağı belirtildi.

Liu, 1 trilyon yuanın imalat dahil altı sektöre, 1 trilyon yuanın da mikro ve küçük işletmeler ile serbest meslek sahiplerine gidecek şekilde bir politikanın hedefleneceğini söyledi. Liu, nakit akışlarını artırmaları için piyasa varlıklarının, katma değer vergisi kredisi iadeleri şeklinde 1,5 trilyon yuanlık destek alacaklarını belirtti. Bakan, mümkün olan en kısa sürede işletmelere ve bireylere fayda sağlamak için somut adımlar atılacağına dair taahhütte bulundu.

Çin, son altı yılda vergi ve harçlarda 8,6 trilyon yuandan fazla indirim yaptı. Liu, hükümet çalışma raporunda belirlenen biraz daha düşük açık oranıyla ilgili olarak ise mali harcamaların yoğunluğunun geçen yıla göre azalmayacağını, önemli ölçüde güçleneceğini söyledi ve "Mali harcamaların yoğunluğu garanti altına alınacak" diye ekledi.

Raporda, Çin'in, 2021'den 0,4 puan daha düşük olacak olan 2022 açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranını yüzde 2,8 civarında belirlediği belirtildi. Çin Ulusal Halk Kongresi ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi'nin yıllık toplantıları olan "iki oturum" Cuma günü başladı ve 11 Mart'a kadar devam edecek.