Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı Çin'de yapay zekaya ilişkin güvenlik yönetişimi çerçevesi açıklandı

BEİJİNG, 9 Aralık (Xinhua) -- Çin'e ait uzay istasyonlarında gerçekleştirilen ilk canlı ders, Perşembe günü öğleden sonra Shenzhou-13 uzay aracının mürettebatı Zhai Zhigang, Wang Yaping ve Ye Guangfu tarafından Dünya'daki öğrencilere anlatıldı. Beijing saatiyle 15.40'ta (TSİ 10.40) başlayan derse, Çin'in dört bir yanındaki sınıflardan toplam 1.420 öğrenci katıldı. Ana derslik Çin Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne kurulurken, Çin'in güneyindeki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin merkezi Nanning'de, Sichuan eyaletinin Wenchuan ilçesinde ve Hong Kong ile Makao'da da sınıflar oluşturuldu.

Çin'in güneyindeki Makao'da çekilen bir fotoğrafta Çin'in uzay istasyonundan görüntülü arama yoluyla özel ders veren Shenzhou-13 mürettabatından Wang Yaping (Solda) ve Ye Guangfu görülüyor, 9 Aralık 2021. (Fotoğraf: Cheong Kam Ka/Xinhua)
Çin'in güneyindeki Makao'da çekilen bir fotoğrafta Çin'in uzay istasyonundan görüntülü arama yoluyla özel ders veren Shenzhou-13 mürettabatından Ye Guangfu görülüyor, 9 Aralık 2021. (Fotoğraf: Cheong Kam Ka/Xinhua)
Çin'in uzay istasyonunda yaptığı bilim deneylerini, görüntülü arama aracılığıyla öğrencilere gösteren Shenzhou-13 mürettebatı üyesinin, Çin'in başkenti Beijing'deki Çin Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde çekilen fotoğrafı, 9 Aralık 2021. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'deki Çin Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde, Shenzhou-13 mürettebatı tarafından görüntülü arama yoluyla verilen özel dersi dinlemeye gelen öğrenciler, 9 Aralık 2021. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)
Çin'in başkenti Beijing'deki Çin Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde çekilen fotoğrafta, Shenzhou-13 mürettebatından Wang Yaping (Sağda), görüntülü arama üzerinden öğrencilere Çin'in uzay istasyonunda nasıl su içildiğini gösteriyor, 9 Aralık 2021. (Fotoğraf: Jin Liwang/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI