Xinhua

Çin'in uzay istasyonundan ikinci ders 23 Mart'ta yapılacak

BEİJİNG, 19 Mart (Xinhua) -- Dersi, Shenzhou-13 astronotları Zhai Zhigang, Wang Yaping ve Ye Guangfu verecek. "Tiangong Sınıfı" serisi kapsamında ikinci kez gerçekleşecek ders...

Abone Ol

BEİJİNG, 19 Mart (Xinhua) -- Dersi, Shenzhou-13 astronotları Zhai Zhigang, Wang Yaping ve Ye Guangfu verecek. "Tiangong Sınıfı" serisi kapsamında ikinci kez gerçekleşecek ders, gençlerin bilim ve uzaya yönelik meraklarını uyandırma amacıyla, aynı zamanda uzaydaki astronot mürettebatıyla Dünya'daki gençler arasında bir uzay-Dünya görüşmesi şeklinde yapılacak. Bu derste astronotlar; uzayda doymuş sıvının kristalleşmesi, sıvı köprüsü ve suyla yağın birbirinden ayrılması gibi farklı deneyler yürütecek.

Astronotlar nesnelerin uzayda ve Dünya'da fırlatılması arasındaki farklılıkları da ortaya koyacak ve izleyicilere uzaydaki bilim tesislerini gösterecek. Shenzhou-13 uzay aracıyla uzaya giden üç Çinli astronot, 16 Ekim'de Çin'in uzay istasyonuna girerek ülkenin en uzun mürettebatlı uzay görevini başlatmıştı. Yakında düzenlenecek ders, Çinli astronotların ülkenin uzay istasyonundan verdiği ikinci ders ve Çinli astronotların uzaydan verdiği üçüncü ders olma özelliğine sahip.