Çin Fırlatma Aracı Teknolojisi Akademisi'nde bir roket uzmanı olan Jiang Jie, Uzun Yürüyüş-5B roketinin istasyonun çekirdek modülünü taşımakla görevlendirileceğini, Uzun Yürüyüş-7 roketinin kargo uzay aracını fırlatacağını ve Uzun Yürüyüş-2F'nin de insanlı uzay aracını uzaya fırlatacağını aktardı.

Aynı zamanda Çin'in en üst düzey siyasi danışma organı olan Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın 13. Ulusal Komitesi'nin üyesi de olan Jiang'ın, Çin'in ana modül, Tianzhou-2 ve Tianzhou-3 kargo uzay aracının yanı sıra Shenzhou-12 ve Shenzhou-13 insanlı uzay aracının da dahil olduğu uzay istasyonu inşaatına bu yıl başlayacağını söyledi.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Jiang, uzay istasyonunun inşası birden fazla yanaşma görevi gerektirdiğinden, roket fırlatma zamanının tam olarak hesaplanması gerektiğini, bunun da Uzun Yürüyüş-5B ve Uzun Yürüyüş-7 roketleri için bir zorluk olduğunu sözlerine ekledi. Çin'in uzay istasyonunun inşaatını 2022 civarında tamamlaması ve 12 uçuş görevi gerçekleştirmesi planlanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI