URUMQİ, 1 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde 8. Çin-Avrasya Fuarı düzenlendi. "İpek Yolu'nun Yeni Fırsatları, Avrasya İşbirliği için Yeni Canlılık" temasıyla 26 Haziran'da açılan ve beş gün süren fuarda 50 ülke, bölge ve uluslararası kuruluştan 1.900'ün üzerinde katılımcı yer aldı. Fuarda 6.000'in üzerinde ürün çeşidi sergilendi.  Organizatöre göre fuarda toplam değeri 610 milyar yuanı (yaklaşık 83,9 milyar ABD doları) aşan işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Xi: Daha sağlam ve dinamik bir Çin-Kazakistan topluluğu için Tokayev ile çalışmaya hazırım Xi: Daha sağlam ve dinamik bir Çin-Kazakistan topluluğu için Tokayev ile çalışmaya hazırım

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde düzenlenen 8. Çin-Avrasya Fuarı'nda atık su arıtma çözümleri hakkında bilgi alan ziyaretçiler, 30 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Renzi/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde düzenlenen 8. Çin-Avrasya Fuarı'nda endüstriyel robotu çalıştıran görevli, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Wang Fei/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde düzenlenen 8. Çin-Avrasya Fuarı'nda çeli̇k ürünleri̇ tanıtan görevli, 30 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Renzi/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde düzenlenen 8. Çin-Avrasya Fuarı'nda bir ziyaretçi ile konuşan petrol sahası şirketi personeli , 30 Haziran 2024. (Fotoğraf: Li Renzi/Xinhua)

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumqi kentinde düzenlenen 8. Çin-Avrasya Fuarı'nda akıllı rüzgar türbini hakkında bilgi alan katılımcılar, 27 Haziran 2024. (Fotoğraf: Wang Fei/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay