CHENGDU, 23 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Guanghan kentinde bulunan ünlü Sanxingdui Harabeleri'nde devam eden arkeolojik çalışmalarda 3.400 yıl öncesine ait bir yeşim taşı ve taş işleme atölyesi ortaya çıkarıldı. Değerli bazı kültürel kalıntıların kaynağına dair önemli bilgiler sunan atölye ve içerisindeki arkeolojik buluntular eski Çin uygarlığının olağanüstü başarılarını gözler önüne seriyor.

Fotoğraf kolajında, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Guanghan kentinde bulunan Sanxingdui Harabeleri kazı alanında keşfedilen yeşim taşına oyulmuş yandan görünüşlü bir insan figürü (solda), (10 Temmuz 2024,  Fotoğraf: Wang Xi/Xinhua) ve figürden alınan baskı (sağda) görülüyor. (Fotoğraf: Sichuan Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Arşiv fotoğrafında, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Guanghan kentinde bulunan Sanxingdui Harabeleri kazı alanında keşfedilen yeşim taşından yapılmış bir eser görülüyor, 24 Nisan 2023. (Fotoğraf: Sichuan Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı Çin'de Güz Ortası Festivali tatilinde yaklaşık 630 milyon seyahat yapıldı

Arşiv fotoğrafında, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Guanghan kentinde bulunan Sanxingdui Harabeleri kazı alanında keşfedilen bir taş balta çukurunun ilk katmanı görülüyor, 13 Mart 2023. (Fotoğraf: Sichuan Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Guanghan kentinde bulunan Sanxingdui Harabeleri kazı alanı görülüyor, 23 Mart 2024. (Fotoğraf: Sichuan Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Araştırma Enstitüsü/Xinhua aracılığıyla)

Editör: Şeymanur Erbay