Tianjin Limanı (Grup) Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Chu Bin, yeni terminalin dünyanın ilk "akıllı" ve "sıfır karbon" terminali olduğunu, tüm dünyadaki limanların akıllı yükseltme ve düşük karbonlu gelişimi için bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Terminalin "akıllı bir beyni" var. Yapay zeka teknolojisine dayanan beyin, otomatik olarak en iyi yükleme ve boşaltma planlarını verebiliyor ve her ekipmanı kontrol edebiliyor, bu da geleneksel terminallere kıyasla yüzde 20 daha yüksek verimlilik sağlıyor.

Ayrıca lazer radarlar, kameralar ve milimetre dalga radarları gibi çeşitli sensörlerle donatılmış akıllı yatay ulaşım robotları kullanılan terminalde, 5G teknolojisi yardımıyla dinamik yüksek hassasiyetli konumlandırma yapabilen BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi'ne sahip bir baz istasyonu kuruldu.

Fosil enerjiyi tasfiye eden, yalnızca rüzgar enerjisine ve fotoelektriğe güvenen terminalde, enerji tüketimi, geleneksel otomatik terminallere kıyasla yüzde 17'nin üzerinde azaltılabilir. Akıllı sıfır karbon terminali, yıllık 2,5 milyon TEU (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) çıktıya sahip olacak şekilde tasarlandı.

Editör: İRFAN KARSLI