Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı Afrika CDC'den 643 kişinin hayatını kaybettiği M çiçeği vakalarında artış uyarısı

TİANJİN, 9 Ocak (Xinhua) Belediyedeki Kovid-19 Önleme ve Kontrol Genel Merkezi'ne göre, Cuma günü saat 18.00 ile Cumartesi günü saat 21.00 arasında Kovid-19 testi pozitif çıkanlar Jinnan bölgesinde bildirilirken, gen dizilimi, teyit edilmiş yerel kaynaklı bulaşan ilk iki vakanın, VOC/Omicron varyantı ile enfekte olduğunu ortaya koydu. Belediye Sağlık Komisyonu Müdürü Gu Qing Cumartesi günü geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında, diğer 18 vakayı ise genel anlamda ilk iki vakanın tespit edildiği kreş ve ilkokuldaki öğrenciler ile onların aile üyelerinin oluşturduğunu belirtti.

Kentin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdür Yardımcısı Zhang Ying yaptığı açıklamada, virüsün en son dalgada en az üç nesil arasında yayıldığını ifade ederken, başka vakaların da ortaya çıkabileceği konusunda uyardı. Vakaların, kentteki dış kaynaklı Omicron varyantı bağlantılı vakalarla ilişkili olup olmadığı henüz doğrulanmadı. Kovid-19 Önleme ve Kontrol Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, kent genelindeki nükleik asit testinin dört ilçede Pazar günü saat 07.00, diğer 12 ilçede ise Pazartesi saat 07.00'den itibaren başlamak üzere 24 saat içinde tamamlanması bekleniyor. Negatif bir test sonucu alana kadar da sakinlere yeşil sağlık kodu verilmeyecek.

Editör: İRFAN KARSLI