TİANJİN, 25 Kasım (Xinhua) -- Beidagang Sulak Alanı'nın yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bu yılın sonbahar mevsiminin başından bu yana Çin'in kuzeyindeki Tianjin belediyesinde bulunan Beidagang Sulak Alanı'na yaklaşık 400 bin göçmen kuşun geldiği duyuruldu. Tianjin Normal Üniversitesi'nden Mo Xunqiang, "Çin'de en üst düzeyde koruma altında bulunan 60'tan fazla doğu beyaz leyleğin de aralarında olduğu 130'dan fazla kuş türünü sulak alanda tespit ettik" dedi. Tianjin, Doğu Asya ve Avustralasya'dan gelen göçmen kuşlar için önemli bir geçiş noktasında bulunuyor.

Araştırma: Güney Avustralya deniz yosunu ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir Araştırma: Güney Avustralya deniz yosunu ciltteki yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir

Beidagang Sulak Alanı'na ek olarak, belediye içindeki diğer sulak alanlara ve doğa koruma alanlarına da göçmen kuşların gelmesi bekleniyor. Son yıllarda ekolojik medeniyetin inşasına büyük önem veren Tianjin, sulak alanların korunmasına yönelik devamlı adım attı. Tianjin Belediyesi Planlama ve Doğal Kaynaklar Bürosu, sulak alanların ve doğa rezervlerinin ekolojik ortamının sürekli daha iyiye gittiğini ve artan sayıda göçmen kuşun buraya geldiğini kaydetti. Büroya göre, Aralık ayı sonuna kadar daha fazla göçmen kuşun Tianjin'e gelmesi ve o zamana kadar toplam göçmen kuş sayısının 1 milyonu aşması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI