Dünya

Çin'in Tarim Petrol Sahası'nda Rekor Doğal Gaz Üretimi!

Abone Ol

Çin'in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Tarim petrol sahası, günlük doğal gaz tedarik hacmini 90 milyon metreküpün üzerine çıkararak yeni bir rekor kırdı.

Tarim petrol sahası, ülkenin batısından doğusuna uzanan 4 bin kilometrelik doğalgaz boru hattı projesinin yanı sıra Xinjiang'ın güney bölgesindeki ısınma için de kilit sağlayıcı oldu.

Kış mevsiminin başlamasından bu yana doğal gaz tüketimi hızlı yükselişte.

Kela-Keshen, Tarim Havzası'nda trilyon metreküp doğal gaz rezervine sahip teyit edilmiş ilk gaz sahası. Mansap gaz kullanımı yükselince, bölgenin 15 gaz kuyusundaki üretim arttırıldı ve günlük arza 4,5 milyon metreküp eklendi.

CHANG YOUQING, Tarım Petrol Sahasındaki Kela gaz sahası çalışmasında Müdür Yardımcısı"4,5 milyon metreküplük doğal gaz artışı ne anlama geliyor? Üç kişilik bir hane günde bir metreküp doğalgaz tüketiyorsa, 13 milyondan fazla insanın günlük gaz tüketimi karşılanacak demektir."

Çin'deki en büyük petrol içeren havza olan Tarim Havzası, sert zemini ve karmaşık yeraltı koşulları nedeniyle keşfi en zor olanlardan biri.