Sağlık

Çin'in Suzhou kentindeki büyük kuruluşlar son Kovid-19 vakalarının ardından faaliyetlerine geri döndü

NANJİNG, 24 Şubat (Xinhua) -- Suzhou kentinin Kovid-19 önleme ve kontrol merkezi, Çarşamba günü saat 15.00 itibarıyla kentte yeni enfeksiyonların ilk ortaya çıktığı 13 Şubat t...

Abone Ol

NANJİNG, 24 Şubat (Xinhua) -- Suzhou kentinin Kovid-19 önleme ve kontrol merkezi, Çarşamba günü saat 15.00 itibarıyla kentte yeni enfeksiyonların ilk ortaya çıktığı 13 Şubat tarihinden bu yana toplam 105 teyitli Kovid-19 vakası ve 28 semptom göstermeyen vakanın kaydedildiğini söyledi. Kentte kuruluşların güvenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmasını sağlamak için bir dizi önlem alındı.

Suzhou'da faaliyet gösteren en az 20 milyon yuan yıllık ticari ciroya sahip yaklaşık 12.000 sanayi kuruluşu Bahar Festivali tatilinin ardından faaliyetlerine yeniden başladı. Bir basın toplantısında konuşan Suzhou belediyesi sanayi ve bilgi teknolojisi bürosu müdürü Wan Li, Salı günü itibarıyla sanayi kuruluşlarının çalışanlarının yüzde 95'inden fazlasının görevlerine döndüğünü söyledi.

Suzhou belediyesi ticaret bürosu müdürü Sun Jianjiang da "Halihazırda, Suzhou'da bulunan 30.000'den fazla yabancı yatırımlı şirket ile yabancı ticaret şirketi normal faaliyetini sürdürüyor" dedi. Suzhou'da Ocak ayından bu yana 181 yeni yabancı yatırım projesi kuruldu ve kente 3,5 milyar ABD doları tutarında yeni yabancı sermaye kaydı yapıldı. Bu rakamlar geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 11,7 ve yüzde 26 artışa tekabül ediyor.