Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Dijital para birimi, her birinde 200 yuan bulunan sanal kırmızı zarflarla ve çekiliş yoluyla dağıtılacak. Yerel halk, çekilişe Cuma ile Cumartesi günleri arasında cep telefonu uygulamalarıyla kaydolabilecek ve sonuçlar 10 Şubat'ta açıklanacak.

Kazananlar, dijital yuanı 10-26 Şubat tarihleri arasında belirlenen çevrimiçi ve fiziki mağazalarda harcayabilecek. Bu süre içinde bakkal, günlük ihtiyaçlar, yeme içme ve diğer alanlarda hizmet veren 10 binden fazla işletmede yeni para birimiyle ödeme yapılması bekleniyor.

Bu çekilişle birlikte, kentte ikinci kez Çin Merkez Bankası'nın çıkardığı yeni para birimi türü için başlatılan pilot program kapsamında ödül dağıtılacak. Suzhou kenti, Aralık 2020'de, uygun görülen sakinlere internet üzerinden yapılan alışveriş festivalinde harcamaları için 20 milyon dijital yuan dağıtmıştı.

Çin'in güneyindeki Shenzhen, Suzhou ve başkent Beijing de dahil olmak üzere çok sayıda kent, dijital yuan pilot uygulamasını geçen yıldan beri sürdürüyor. İş dünyasının önde gelenleri, çekilişin tüketicilerin güven ve talebini Bahar Festivali tatilinde daha da artırmasını bekliyor.

Editör: İRFAN KARSLI