New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor New York Times: Çin küresel yeşil dönüşümde son dönemde kaydedilen ilerlemelerde başı çekiyor

NANJİNG, 16 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde bulunan Suzhou kentinin Zhenhu alt bölgesinde Suzhou nakışlarına yönelik bir sektör üssü bulunuyor. Yıllık kazancı yaklaşık 1.5 milyar yuan (yaklaşık 207 milyon ABD doları) olan üs, 400'den fazla nakış dükkanı, atölyesi ve şirketine ev sahipliği yapıyor.

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssündeki bir atölyede Suzhou nakış ürünü işlemeyi öğrenen bir çocuk, 2 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Bo/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssündeki bir dükkanda Suzhou nakış ürünlerini poşetleyen bir çalışan, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Bo/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssündeki bir şirkette Suzhou nakış ürünleri için ipleri hazırlayan bir çalışan, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Bo/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssündeki bir dükkanda Suzhou nakış ürünlerini düzenleyen bir personel, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Bo/Xinhua)

Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssündeki nakış sanat müzesini ziyaret eden bir kişi, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Chen Shengwei/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssü görülüyor, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Bo/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan nakış sektör üssü görülüyor, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Bo/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay