2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı, Çin'in Tianjin Belediyesi'nde başladı 2024 Dünya Yapay Zeka Fuarı, Çin'in Tianjin Belediyesi'nde başladı

HEFEİ, 19 Haziran (Xinhua) -- Çin'in bağımsız olarak geliştirdiği üçüncü nesil süper iletken kuantum bilgisayarı Origin Wukong, küresel çapta 10 milyondan fazla kez uzaktan erişim aldı. Bu rakam, ülkenin kuantum bilgisayar gelişiminde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Çin Bilim ve Teknoloji Günlüğü gazetesinin Salı günü bildirdiğine göre, Pazartesi günü saat 09.00 itibarıyla dünya genelindeki 124 ülke ve bölgeden insanlar Origin Wukong bilgisayarına uzaktan erişimle yaklaşık 236.000 kuantum hesaplama görevi gerçekleştirdi.

72 kübit kapasiteli yerli süper iletken kuantum çipi olan Wukong tarafından desteklenen kuantum bilgisayarı, 6 Ocak'ta Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin merkezi Hefei'de faaliyete geçmişti. Origin Wukong, Çin'in en gelişmiş programlanabilir ve teslim edilebilir yazılıma sahip süper iletken kuantum bilgisayarlarından biri.
Wukong'un adı, 72 farklı forma dönüşme yeteneğine sahip efsanevi Çin karakteri Sun Wukong'dan geliyor ve bilgisayarın güçlü ve çok yönlü yeteneklerini simgeliyor.

Editör: Şeymanur Erbay