HARBİN, 2 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusunda Çin-Rusya sınırında yer alan Suifenhe Limanı, toplam 2.290 Çin-Avrupa yük treni seferine hizmet verdi. Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre Suifenhe Limanı, Çarşamba günü Çin-Avrupa yük treni hizmetinin başlatılmasının 5. yıl dönümünü kutladı.

Çinli roket startup'ı 2027'de ticari uzay seyahatleri düzenlemeyi planlıyor Çinli roket startup'ı 2027'de ticari uzay seyahatleri düzenlemeyi planlıyor

Çin Demiryolları Harbin Bürosu Grubu Limited Şirketi'ne göre, son beş yılda limandan geçen Çin-Avrupa yük trenlerinin aylık sayısı, başlangıçta bir ya da iki iken şu anda 95'e yükselerek rekor kırdı. Çin-Avrupa yük treni hizmeti halihazırda Heilongjiang eyaletindeki Suifenhe Limanı'nı 5 yabancı ülkeye ve 25 Çin şehrine bağlıyor. Çin-Avrupa yük treni hizmetleri, batı, doğu ve orta olmak üzere üç ana koridora ayrılmış durumda. Bahsi geçen Suifenhe Limanı ise doğu koridorunda hizmet veriyor. Çin'in 2011 yılında başlattığı Çin-Avrupa yük treni hizmeti, o zamandan beri tüm Avrasya kıtasında ticari ve ekonomik işbirliği açısından önemli bir bağlantı haline geldi.

Editör: Şeymanur Erbay