Dünya

Çin'in su sevkiyatı projesiyle 22 milyar metreküp su taşındı

Salı günü açıklanan resmi verilere göre, suyun 6 milyar metreküpten fazlası Beijing ile Tianjin'e taşındı, yaklaşık 10 milyar metreküp su da Hebei'ye gönderildi. Beijing'deki...

Abone Ol

Salı günü açıklanan resmi verilere göre, suyun 6 milyar metreküpten fazlası Beijing ile Tianjin'e taşındı, yaklaşık 10 milyar metreküp su da Hebei'ye gönderildi. Beijing'deki 13 milyondan fazla insanın doğrudan yararlandığı bu büyük su sevkiyatı projesi, su kaynakları güvenliği ve başkente su tedarikinde bir dönüşüm gerçekleştirdi.

Proje aynı zamanda, 20'den fazla nehre üç milyar metreküp su sağlayarak Hebei'deki ekolojik yenilenmeyi de kolaylaştırdı. Çin'in Hubei eyaletindeki Danjiangkou Rezervuarı'nda başlayan orta hat, Henan ve Hebei eyaletlerinden geçtikten sonra Beijing ve Tianjin'e ulaşıyor. Orta hat, 12 Aralık 2014'te su tedariğine başladı.

Projenin başkanı, hattın Beijing'i ülkenin başkenti olarak yetirmesi gereken temel işlevleri dışındaki işlevlerden kurtarma yolunda güçlü bir garanti sağladığını, Beijing-Tianjin-Hebei bölgesinin koordineli kalkınmasını ilerlettiğini ve Xiongan Yeni Bölgesi ile Beijing altmerkezinin inşasını desteklediğini söyledi.