Yurt

Çin'in sınır demiryolu limanı enerji sıkıntısı nedeniyle kömür ithalatını artırdı

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Suifenhe kentindeki demiryolu limanı aracılığıyla 1-7 Ekim tarihlerindeki Çin Ulusal Günü tatilinde 36 bin 600 ton kömür ithal...

Abone Ol

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Suifenhe kentindeki demiryolu limanı aracılığıyla 1-7 Ekim tarihlerindeki Çin Ulusal Günü tatilinde 36 bin 600 ton kömür ithal edildi. Suifenhe demiryolu limanının verdiği bilgiye göre, günlük ortalama kömür ithalatının hacmi, yılın ilk üç çeyreğindeki ortalama seviyeye kıyasla yüzde 20,9 artarak 5 bin tonun üzerine çıktı. İstasyondaki yükleme ve boşaltma faaliyetleri gibi ithal kargo taşımacılığı süreci, nakliye verimliliğini artırmak için optimize edildi. Taşımacılık sırasında çevreyi korumak için toz bastırma önlemleri de alındı.

Termal enerji, Çin'in enerji üretiminde büyük bir paya sahip olmaya devam ediyor ve enerji üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyor. Yaklaşan ısınma sezonu, Çin'in kuzeyindeki enerji tedariği üzerindeki baskıyı artırdı. Çin, bazı bölgelerdeki elektrik kesintilerinin fabrika üretimi durdurmasının bölgedeki aileleri olumsuz etkilemesinin ardından, ülkenin enerji tedariğini garanti altına almak için elinden geleni yapıyor.