Dünya

Çin'in Shenzhen kentinde 67 ton kaçak kozmetik ürün ele geçirildi

SHENZHEN, 2 Aralık (Xinhua) -- Shenzen Gümrüğü'nden Çarşamba günü yapılan açıklamada, suç çetesinin Çin'e ithal kozmetik ürünleri, süt tozu ve diğer ürünleri kaçak yollardan...

Abone Ol

SHENZHEN, 2 Aralık (Xinhua) -- Shenzen Gümrüğü'nden Çarşamba günü yapılan açıklamada, suç çetesinin Çin'e ithal kozmetik ürünleri, süt tozu ve diğer ürünleri kaçak yollardan sokmak için sınır ötesi e-ticaret kanallarını kullandığından şüpheleniliyordu. Yerel gümrük, geçen yılın sonunda, ithal edilen kozmetik ürünlerin bir partisinin gümrüğe beyan edilen toplam fiyatının, değerinin önemli ölçüde altında olduğunu ve sınır ötesi e-ticaret ürünlerinin rutin kontrolleri sırasında ekspres makbuzların ve alıcının kimlik bilgilerinin sahte olduğunu tespit etti.

Yapılan ön soruşturmaya göre kaçakçılık şebekesi, genel ticaret yoluyla ithal edilmesi gereken malı, sınır ötesi e-ticaret kanallarından ithal edilen mal olarak beyan etti. Sonrasında ise Shenzhen'deki alıcıların malları ülke geneline satmasını sağladılar.

Yaklaşık 220 kişilik 34 görev gücü, çete üyelerini tutuklamak için Nisan ayında operasyon başlattı. Olay yerinde, Lancome, Burberry ve Calvin Klein gibi ünlü markaların temizleme köpükleri, yüz kremleri ve makyaj fondötenleri de dahil olmak üzere yaklaşık 67 ton ağırlığında altı konteyner dolusu kozmetik ürün ele geçirildi.