Çin Dışişleri Bakanı Wang, Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Doval ile görüştü Çin Dışişleri Bakanı Wang, Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Doval ile görüştü

SHENZHEN, 8 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Shenzhen kentinde bulunan bir caddede sağanak yağmur altında motosiklet süren bir teslimat görevlisi, 8 Eylül 2023. Bu yılın 11. tayfunu olan Haikui Tayfunu'nun dışında kalan bulut sistemi ve muson nedeniyle İnci Nehri Deltası bölgesindeki birçok şehir ve ilçede Perşembe gününden bu yana sağanak yağışlar etkili oldu. Bazı bölgelerde ise aşırı şiddetli yağış ve fırtınalar görüldü.
Belediye meteoroloji bürosuna göre, Perşembe günü saat 17.00'den Cuma sabahı saat 06.00'ya kadar Shenzhen'de ortalama yağış miktarı 202,8 milimetre olarak kaydedilirken, maksimum kümülatif yağış miktarı 469 milimetreye ulaştı. Büro, söz konusu yağışın süper güçlü yoğunlukta, uzun süreli ve geniş çaplı sağanak yağmurlardan oluştuğunu ve Shenzhen'de meteoroloji kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1952 yılından bu yana kaydedilen 2 saatlik, 3 saatlik, 6 saatlik ve 12 saatlik dört maksimum yağış rekorunu kırdığını bildirdi. (Fotoğraf: Liang Xu/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay