Çin'de artık ulusal düzeyde 85 turistik tesis var Çin'de artık ulusal düzeyde 85 turistik tesis var

Kentin Arkeolojik Araştırma Enstitüsü Başkanı Li Ming, Doğu Han Hanedanlığı'ndan Qing Hanedanlığı'na (1644-1911) kadar geçen sürede yapıldığına inanılan mezarların, eyalet merkezi Jinan'daki Laiwu bölgesinde keşfedildiğini söyledi. Bölgede çömlek kavanozları, kaseler, tabaklar ve bronz sikkeler de dahil olmak üzere 90'dan fazla kültürel kalıntı ortaya çıkarıldı.

Doğu Han mezarlarından dördünün odaları tuğladan yapılmış. Mezarlarda 10'dan fazla farklı dekoratif desen ve görüntüye sahip tuğla türü bulundu. Bazı tuğlaların üzerinde, Büyük Ayı ile tavşan ve kurbağa resimlerinin yer aldığı Ay'ın net görüntüleri bulundu. Bu hayvanların her ikisi de Çin mitolojisindeki ay tanrıçası Chang'e ve onun ay sarayına dair hikayelerde geçiyor.

Li, "Bu görüntüler ay sarayı masalının Doğu Han Hanedanlığı döneminden beri yaygın olduğunu kanıtladı" dedi. Li, keşfin bölgedeki farklı dönemlerdeki defin sisteminin ve defin geleneklerinin tarihsel özelliklerini ortaya çıkardığını ve Jinan bölgesindeki Doğu Han Hanedanlığı'ndan Qing Hanedanlığı'na kadar olan defin bilgilerini zenginleştirdiğini ve ilgili araştırmalar için değerli yeni materyaller sağladığını sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI