Yurt

Çin'in Shaanxi eyaletinde Çin Seddi kalesi kalıntıları bulundu

Aralarında iki avlunun da yer aldığı mimari kalıntılar, Yulin kentinin Jingbian ilçesindeki Qingpingbao kalesinin kalıntıları arasında bulundu. Güney kısımda bulunan ve görece...

Abone Ol

Aralarında iki avlunun da yer aldığı mimari kalıntılar, Yulin kentinin Jingbian ilçesindeki Qingpingbao kalesinin kalıntıları arasında bulundu. Güney kısımda bulunan ve görece geniş olan avlu 60 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde. Avlunun duvarları, evleri ve tuğla duvarları gayet iyi şekilde korunmuş. Arkeologlar, avludaki bir taş tableti de gün yüzüne çıkardı. Taşın üzerindeki kitabeye göre, avlu Xianying Sarayı adındaki bir tapınağa ev sahipliği yapıyordu.

Avluda 30'dan fazla boyanmış kilden heykel de bulundu. Diğer avlu, Xianying Sarayı'nın doğusundaki daha büyük bir binanın kalıntılarının bulunduğu alanda yer alıyor. Burada 12 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde bir temel keşfedildi.

Kalenin kalıntıları, çiftçilerin geçen yıl Nisan ayında yol yapımı için toprak aldıkları bir hendekte bulunmuş ve kurtarma kazısı da bir sonraki ay başlatılmıştı. Kale, Ming Hanedanı döneminde inşa edilen Çin Seddi'ne 10 kilometre mesafede bulunuyor. Shaanxi'nin kuzeyinde bulunan bu yapı, Ming Seddi kalelerine özgü desenleri, tarzı ve karakteristiği oldukça iyi koruyarak orijinal görünümünü iyi şekilde muhafaza etmiş.