Dünya

Çin'in Shaanxi bölgesinde biri dişi, biri erkek iki panda yavrusu doğdu

"Ya Ya" adlı dev panda, Cumartesi öğleden sonra Qinling Dev Panda Araştırma Merkezi'nde 110 gram ağırlığında bir erkek ve 137 gram ağırlığında bir dişi yavru doğurdu. 2017'den...

Abone Ol

"Ya Ya" adlı dev panda, Cumartesi öğleden sonra Qinling Dev Panda Araştırma Merkezi'nde 110 gram ağırlığında bir erkek ve 137 gram ağırlığında bir dişi yavru doğurdu. 2017'den beri üremesi ve çiftleşmesi için uğraşılan 2009 doğumlu Ya Ya, arka arkaya üç sene düşük yapmıştı. Büro, bu yıl üremenin başarılı olması için araştırma merkezi personelinin Ya Ya için bir dizi obstetrik kontrol ve tedavi gerçekleştirdiğini, bu durumun yavruların doğumunun sorunsuz olmasına yardım ettiğini kaydetti.

2021 yılında araştırma merkezinde dört yavrunun doğumuyla birlikte esaret altındaki Qinling dev pandalarının sayısı 36'ya çıkmış oldu. Qinling dev pandası, 2005'te tanımlanan dev pandanın bir alt türü olarak biliniyor. Bu alt tür, daha küçük ve daha yuvarlak bir kafatasına, daha kısa bir buruna ve bilinen Sichuan alt türlerinden daha az kürke sahip bulunuyor.