Dünya

Çin'in sanayi üretimi Nisan'da yüzde 9,8 arttı

NBS'nin verileri, söz konusu göstergenin 2019'daki seviyeye göre yüzde 14,1 arttığını, son iki yıldaki ortalama büyümeyi ise yüzde 6,8'e çıkardığını ortaya koydu. İlk dört ayd...

Abone Ol

NBS'nin verileri, söz konusu göstergenin 2019'daki seviyeye göre yüzde 14,1 arttığını, son iki yıldaki ortalama büyümeyi ise yüzde 6,8'e çıkardığını ortaya koydu. İlk dört ayda katma değerli sanayi üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,3 arttı ve böylece iki yıllık ortalamada yüzde 7'lik bir büyümeye ulaşıldı.

Katma değerli sanayi üretimi, yıllık şirket cirosu en az 20 milyon yuan (yaklaşık 3,11 milyon ABD doları) olan belirlenmiş büyük işletmelerin faaliyetlerini ölçmede kullanılıyor. Özel sektörün üretimi Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 artarken devlet kontrolündeki işletmelerin üretimi ise yüzde 8,6 yükseldi.

İmalat sektörünün üretimi Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 artış gösterirken, madencilik sektöründe artış yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. Geçen ay ekipman imalatı üretimi yüzde 13,1, yüksek teknoloji imalatı üretimi yüzde 12,7 arttı. Çin'in ekonomik faaliyetlerinin Nisan ayında daha fazla istikrara kavuştuğunu kaydeden NBS, salgına ilişkin karmaşık durum ve dengesiz bir küresel ekonomik toparlanma karşısında büyümenin güçlendirilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.