NBS'ye göre bu veriyle birlikte, son iki yıldaki ortalama yarıyıl büyümesi yüzde 7 oldu ve 2019'dan itibaren iki yıllık ortalama ilk çeyrek büyümesini 0,2 yüzde puan aştı. NBS, ikinci çeyrekte sanayi üretiminin geçen yıla göre yüzde 8,9 arttığını, yalnızca Haziran ayında yıllık yüzde 8,3 artış kaydedildiğini belirtti.

Sanayi üretimi, yıllık cirosu en az 20 milyon yuan (yaklaşık 3,09 milyon ABD doları) olan belli büyük işletmelerin faaliyetlerini ölçmek için kullanılıyor. Mülkiyet dağılımına göre, özel sektörün üretimi Haziran ayında yıllık yüzde 18,3 artarken, devlet kontrolündeki işletmelerin üretimi yüzde 11,9 artış gösterdi.

Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Çad ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

İmalat, madencilik ile kamu hizmetlerinin üretimi ve tedariki olmak üzere üç ana sektör arasında, imalat sektörünün üretimi, Haziran ayında geçen yıla göre yüzde 17,1 artışla en hızlı büyümeyi gösterdi. Öte yandan yüksek teknolojili imalat sektörünün üretimi, geçen ay bir yıl öncesine göre yüzde 22,6 arttı. Perşembe günü açıklanan veriler ayrıca Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılasının 2021'in ilk yarısında yıllık yüzde 12,7 arttığını ve toparlanmanın güçlenmeye devam ettiğini gösterdi.

Editör: İRFAN KARSLI