Xinhua

Çin'in sanayi üretimi ilk iki ayda yüzde 7,5 arttı

BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) alınan verilere göre, Çin'de önemli ekonomik göstergelerden biri olan katma değerli sanayi üretimi bu döne...

Abone Ol

BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) alınan verilere göre, Çin'de önemli ekonomik göstergelerden biri olan katma değerli sanayi üretimi bu dönemde geçen yıla göre yüzde 7,5 arttı.

NBS sözcüsü Fu Linghui, Çin'de üretim talebinin Kovid-19 pandemisi ve karmaşıklaşan uluslararası ortam gibi olumsuz faktörlere rağmen nispeten hızlı bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Yüksek teknolojili imalat sektörünün üretimi, Ocak-Şubat döneminde geçen yıla göre yüzde 14,4 arttı.

Spesifk olarak, yeni enerjili araçların üretiminde geçen seneye kıyasla yüzde 150,5'lik belirgin bir artış görülürken endüstriyel robotların üretimi yüzde 29,6, güneş bataryalarının üretimiyse yüzde 26,4 arttı.

Mülkiyete göre yapılan ayrımda, devlete ait işletmelerin üretimi bir önceki yıla göre yüzde 5,9 artarken özel sektörün üretimi yüzde 8,7 artış gösterdi.
Sanayi üretimi, yıllık iş cirosu en az 20 milyon yuan (yaklaşık 3,14 milyon ABD doları) olan belirlenmiş büyük işletmelerin faaliyetlerini ölçmek için kullanılıyor.

Çin'in imalat sektörü için satın alma yöneticileri endeksi Ocak ayındaki 50,1 seviyesinden Şubat ayında 50,2'ye çıktı.