Yurt

Çin'in Saihanba Orman Çiftliği BM'nin Yaşam için Toprak Ödülü'nü kazandı

Yaşam için Toprak Ödülü, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) kapsamında veriliyor. Dünya genelinde bozulmuş arazilerin iyileştirilmesine ve yenilenmes...

Abone Ol

Yaşam için Toprak Ödülü, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) kapsamında veriliyor. Dünya genelinde bozulmuş arazilerin iyileştirilmesine ve yenilenmesine olağanüstü katkılarda bulunan bireyler, topluluklar ve programlar bu ödüle layık görülüyor.

Saihanba ağaçlandırma topluluğuna 2017'de de, bozulmuş araziyi verimli yeşil bir cennete dönüştürmedeki olağanüstü katkıları için BM Dünya Şampiyonları Ödülü verilmişti. Saihanba, bir zamanlar Qing Hanedanlığı'nın (1644-1911) hükümdarlarının avlanma alanıydı, ancak 1950'lerin sonlarında çorak bir çöl haline geldi. Orman Bakanlığı 1962'de kumluk alanların güneye doğru yayılmasını engellemek için yapay bir orman çiftliği inşa etme kararı aldı.

Son 59 yılda Saihanba orman görevlilerinin üç kuşaktır sürdürdüğü istikrarlı çalışmaları sayesinde yerel ekolojinin bozulma eğilimi tersine döndü. Saihanba şu anda toplam yaklaşık 76.700 hektar orman arazisiyle, ulusal bir orman ve doğa koruma alanı, ayrıca başkent Beijing ile komşu bölgeler için de önemli bir ekolojik kalkan görevi görüyor.