BEİJİNG, 15 Mart (Xinhua) -- NBS, aynı dönemde sabit varlık yatırımlarının 5,076 trilyon yuan (yaklaşık 796,16 milyar ABD doları) civarında gerçekleştiğini söyledi. NBS'ye göre 2021'in aynı dönemiyle karşılaştırıldığında büyüme oranı, yüzde 7,3 daha yüksek olarak hesaplandı. Sabit varlık yatırımları Şubat ayında önceki aya göre yüzde 0,66'lık artış gösterdi. NBS verilerine göre özel sektörün yatırımları söz konusu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4'lük artış sergiledi.

Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi Çin'in Tianmen Dağı'nda Wingsuit Uçuşları Dünya Şampiyonası düzenlendi

Yılın ilk iki ayında birincil, ikincil ve üçüncül sektörlerdeki yatırım bir önceki yıla göre sırasıyla yüzde 8,8, yüzde 19,6 ve yüzde 9,5 arttı. Altyapı ve imalat sektörlerindeki yatırımlar sırasıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,1 ve yüzde 20,9 yükseldi. NBS'nin verilerine göre, yüksek teknolojili imalat ve hizmet sektörlerindeki yatırımlar sırasıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,7 ve yüzde 16 oranında artış gösterdi. Sabit varlık yatırımları; altyapı, gayrimenkul, makine ve diğer fziksel varlıklara harcanan sermayeyi içeriyor.

Editör: İRFAN KARSLI