BEİJİNG, 21 Mart(Xinhua) -- Çin Ulusal Enerji İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, Ocak-Şubat döneminde ülkenin rüzgar enerjisi kurulu kapasitesi bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17,5'lik bir artış kaydetti ve 330 milyon kilovata yükseldi. Veriler, söz konusu dönemde güneş enerjisi kurulu kapasitesinin, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22,7 artışla 320 milyon kilovata çıktığını gösterdi.

Geçen ayın sonu itibarıyla Çin'in toplam kurulu elektrik üretim kapasitesi, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,8 artışla 2,39 milyar kilovat oldu. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin, karbondioksit emisyonlarının 2030 yılına kadar en üst düzeye çıkarmak ve 2060 yılına kadar karbon nötrlüğü elde etmek için gayret göstereceğini duyurmuştu. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi ve Devlet Konseyi tarafından yayınlanan bir belgeye göre Çin bu amaçla, fosil olmayan kaynaklardan elde edilen enerji tüketimini kademeli olarak 2025'te yaklaşık yüzde 20'nin, 2030 yılına kadar yüzde 25'in ve 2060'ta yüzde 80'in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip Çin Ticaret Bakanı Wang: Çin ve AB'nin otomotiv sektörleri için işbirliği kilit öneme sahip
Editör: İRFAN KARSLI