RONGCHENG, 3 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde yer alan Rongcheng şehrinde bu yıl şimdiye kadar yaklaşık 10.000 hektarlık alanda bulunan yosunların neredeyse yüzde 90'ının hasadı tamamlandı. Bu yıl üretimin 1.7 milyon tona ulaşması bekleniyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Tacikistan'a gitti Çin Cumhurbaşkanı Xi, resmi ziyaret gerçekleştirmek üzere Tacikistan'a gitti

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde yer alan Rongcheng şehrinin Lidao kasabasında yosun hasadı yapan bir işçi, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xinjun/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Rongcheng şehrine bağlı Lidao kasabasındaki iskeleye doğru ilerleyen ve yeni hasat edilmiş yosunları taşıyan tekneler görülüyor, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhu Zheng/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Rongcheng şehrine bağlı Lidao kasabasında yosun hasat eden işçiler görülüyor, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhu Zheng/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinin Rongcheng şehrine bağlı Lidao kasabasındaki iskeleye doğru ilerleyen ve yeni hasat edilmiş yosunları taşıyan tekneler görülüyor, 3 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Li Xinjun/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay