"Suların dev pandaları" olarak bilinen tehlike altındaki bu tür, Yangtze Nehri havzasındaki ekolojik çevreye dair bir değişim göstergesi. Araştırma, Poyang Gölü'nün sırt yüzgeçsiz yunusların aktif olduğu bölümlerinde, Yangtze Nehri'nin batı sularında ve Gan Nehri'nde gerçekleştirildi. Poyang, Çin'in en büyük tatlısu gölü olarak biliniyor.

Poyang Gölü Ulusal Doğa Koruma Alanı Yönetim Merkezi yetkililerinden biri, "Yangtze'nin tüm kilit noktalarında uygulanan 10 yıllık balıkçılık yasağı, ülkenin en uzun su yolundaki azalan su kaynaklarının ve gerileyen biyoçeşitliliğin eski haline gelmesine yardımcı oldu" diye konuştu. Yetkili, yerel yönetimin çabaları ile yerli halkın farkındalığının bu gelişmede büyük rol oynağını da sözlerine ekledi. Çin, son yıllarda çevreyi ve biyoçeşitliliği korumaya yönelik çabalarını artırdı. 2017 yılında Çin sularında yaşayan yüzgeçsiz yunusların sayısının toplamda 1.012 olduğu tahmin ediliyordu.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Editör: İRFAN KARSLI