CAAM, bu büyük artışın geçen yılın aynı döneminde satışlarda yaşanan keskin düşüş ve ülkenin bu yıl piyasa talebinde yaşadığı toparlanmadan kaynaklandığını belirtti. Otomobil satışları 2021'in ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76,2 artarak 3,958 milyon adete çıktı. Yolcu taşıtlarının satışı geçen ay 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 410 artarak 1,16 milyon adete ulaşırken, yeni enerjili araçlarda da bu rakam yüzde 584,7 artarak 110 bin adet oldu.

CAAM'dan yapılan açıklamada, yeni enerjili araçların üretimi, satışı ve ihracatının rekor kırmayı sürdürdüğü ve geçen ay da görece büyük bir ölçeği korumaya devam ettiği belirtildi. Ulusal yasama meclisinin değerlendirmesi için sunulan bir hükümet çalışma raporuna göre Çin, beyaz eşyalar, otomobiller ve diğer ederi yüksek ürünlere yönelik harcamanın istikrarlı şekilde artışını destekleyecek ve ikinci el araç satışlarındaki aşırı kısıtlamaları kaldıracak.

Çin Ticaret Bakanlığı da otomobil satışlarını artırmayı, şehirleri otomobil sahipliğindeki kısıtlamaları optimize etmeleri konusunda desteklemeyi ve kırsaldaki otomobil kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan bazı yeni önlemleri hayata geçirdi. CAAM, Çin ekonomisindeki istikrarlı toparlanma ve uygulanan politikaların beraberinde getirdiği olumlu etkilerle birlikte otomobil endüstrisinin istikrarlı büyüme ivmesini gelecekte de sürdüreceği tahmininde bulundu. CAAM'ın yayınladığı veriler, Çin'in Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 418,9'luk artışla 1,5 milyondan fazla motorlu taşıt ürettiğini de ortaya koydu.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Editör: İRFAN KARSLI