Ülkenin ortasındaki bu bölge, uluslararası pazarın ihtiyaçlarını karşılamak için yabancı işletmelere olanak sağlayan, ithalat ve ihracatta öne çıkan coğrafi avantajlara sahip bulunuyor. 2006'dan 2020'ye kadar ülkenin ortasındaki altı eyaletin ithalat ve ihracat hacmi 53,6 milyardan 387,3 milyar ABD dolarına yükseldi. Demiryolu taşımacılığı, uluslararası lojistik tedarik zincirinde hayati öneme sahip bir bağlantıya dönüştü. Çin-Avrupa yük treni hizmeti aracılığıyla, Çin'in orta bölgesi, dışa daha fazla açılma çabasının bir parçası olarak sınır ötesi ticareti kolaylaştırma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a giden Çin-Avrupa yük treni, Çin'in Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'daki Wujiashan demiryolu konteyner merkez istasyonundan hareket ediyor, 9 Mayıs 2020. (Fotoğraf: Xiao Yijiu/Xinhua)

Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletinin merkezi olan, önemli ulaşım merkezlerinden Zhengzhou, ulusal demiryolu ağının kesiştiği noktada yer alıyor. Şehrin Avrupa ülkeleriyle bağlantısının güçlendirilmesi için Çin-Avrupa yük trenlerini kontrolünü sağlayan bir kara limanı inşa edildi. İstatistiklere göre, kara limanı üzerinden yapılan yük treni seferlerinin sayısı 2013'te 13'ten 2020'de 1.126'ya yükseldi. Kargo değeri de 2013'te 50 milyon ABD dolarından 2020'de 4,3 milyar ABD dolarına çıktı.

Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou'daki bir istasyonda, Çin-Avrupa yük treni kalkış için bekliyor, 18 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Li An/Xinhua)
18 Temmuz 2020'de havadan çekilen fotoğraf, Çin'in orta kesimindeki Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou'daki bir istasyonda hareket etmeyi bekleyen bir Çin- Avrupa yük trenini gösteriyor. (Fotoğraf: Li An/Xinhua)

Zhengzhou'nun yanı sıra, orta kesimde yer alan pek çok şehir, Çin-Avrupa yük treni projesine katıldı ve bu durum orta bölgenin Avrupa ile arasındaki ticaret bağının daha sorunsuz hale gelmesini sağladı. Çin'in orta bölgesi sürekli ekonomik gelişmeye, artan canlılığa, gelişmiş altyapıya ve daha rahat ulaşıma sahip oldu ve her yönden ilerleme kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz
Fransa'nın başkenti Paris'e giden bir Çin-Avrupa yük treni, Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinin merkezi Taiyuan'daki bir lojistik alanından ayrılmak üzere, 2 Haziran 2021. (Fotoğraf: Xinhua)
Rusya'nın başkenti Moskova ve Belarus'un başkenti Minsk'e gidecek olan bir Çin- Avrupa yük treni, Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinin merkezi Nanchang'daki Xiangtang demiryolu bağlantı hattında hareket etmeyi bekliyor, 17 Şubat 2020. (Fotoğraf: Hu Chenhuan/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI