Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti Çin ve Seyşeller ikili ilişkileri stratejik ortaklığa yükseltti

Gümrük verilerine göre, bu dönemde söz konusu kara limanından bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1'lik artışla 26.000 tonun üzerinde meyve ve sebze ihraç edildi. Toplam ihracat tutarı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,6 artışla 34,8 milyon yuan (5,36 milyon ABD doları) olarak gerçekleşti.

Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Erenhot Kara Limanı, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a 714 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Çin'den Erenhot üzerinden yapılan ihracat, Moğolistan pazarındaki yaş sebze ve meyvenin yüzde 80'inden fazlasını oluşturuyor.

Erenhot gümrüğünden Yang Yuchao, ihraç edilen meyve ve sebzelerin kaliteli ve zengin çeşitlere sahip olduğunu ve Moğol halkının sofralarını zenginleştirdiğini söyledi. Yang, Gümrük Bürosunun, taze meyve ve sebzelerin gümrüklerden mümkün olan en kısa sürede geçmesi amacıyla "tarım ürünleri ve yan ürünler için bir yeşil kanal" açtığını da sözlerine ekledi.

Çinli ticaret şirketleri taze ürünleri gümrüklere göndermek için soğutmalı kamyonlar kullanıyor. Yükler burada Moğolistan'a gönderilmek üzere trenlere aktarılıyor. Yang, Çin'in Moğolistan'a taze meyve ve sebze ihracatının Moğolistan'da Kovid-19 vakalarının son zamanlarda yeniden artmaya başlamasından etkilenmediğini söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI