Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Açıklamaya göre ortalama yüzde 53 fiyat indirimli ilaçlar içinde diyabet, yüksek tansiyon, enfeksiyonlar ve kanser için sıkça verilenler yer alıyor.

Çin merkezi ilaç tedariki için 2019'da bir deneme başlattı. O zamandan beri gerçekleşen üç tur ortalama yüzde 54 fiyat indirimiyle 112 çeşit ilacı tedarik etti.

Ulusal Sağlık Güvenliği İdaresi'nin hesaplamalarına göre program, yüzde 60'lık geri ödeme oranına dayalı olarak, devlet hastanesinde tedavi gören hastalar için 21,6 milyar yuan (yaklaşık 3,34 milyar ABD doları) ve sağlık sigortası fonu için 32,3 milyar yuan yıllık tasarruf sağlayacak.

Fudan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'ndan Prof. Hu Shanlian'a göre program, henüz programa dahil olmayan ilaçların fiyatlarında düşüşe neden olacak. Bunun dalga etkisi yaratacağını ifade eden Hu, eczane ve özel sağlık kurumlarının da ilaç fiyatlarını düşürebileceğini belirtti.

Hu'nun açıklamasına göre, büyük talep gören ve pahalı daha fazla ilacın merkezi ilaç tedarik programı kapsamına alınması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI