Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak Çin'de düzenlenecek 3. Küresel Dijital Ticaret Fuarı'nda 400'den fazla yeni ürün ve teknoloji tanıtılacak

CHENGDU, 26 Haziran (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan mega hidro-fotovoltaik tamamlayıcı elektrik santrali, Pazar günü devreye alındı. Lianghekou hidroelektrik santralinin hidro-fotovoltaik tamamlayıcı projesinin ilk aşamasını oluşturan ve Yajiang ilçesinde bulunan Kela fotovoltaik santrali, dünyanın en büyük ve en yüksek rakımlı hidro-fotovoltaik tamamlayıcı santrali olma özelliğini taşıyor.
Yaklaşık 1.667 hektarlık bir alanı kaplayan Kela fotovoltaik santralinin 1 milyon kilovatlık kurulu kapasitesini bulunuyor. Santral yılda ortalama 2 milyar kilovat-saat elektrik üretme ve yılda 1,6 milyon tondan fazla karbondioksit emisyonu azaltma kapasitesine sahip. Planlanan toplam kurulu kapasitesi 3 milyon kilovat olan Lianghekou hidroelektrik santrali, Garze'deki Yalong Nehri üzerinde yer alıyor. Yalong Nehri havzası ise Çin'in temiz enerji üslerinden biri olarak öne çıkıyor.

Editör: Şeymanur Erbay