Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in Longli ilçesindeki yerel opera topluluğunun renkli gösterisi

LONGLİ, 16 Şubat (Xinhua) -- Şarkı ve dansı bir araya getiren Taiping Huadengxi, Guizhou eyaletinde geleneksel bir yerel opera olup, 2019 yılında eyaletin somut olmayan kültür...

Abone Ol

LONGLİ, 16 Şubat (Xinhua) -- Şarkı ve dansı bir araya getiren Taiping Huadengxi, Guizhou eyaletinde geleneksel bir yerel opera olup, 2019 yılında eyaletin somut olmayan kültürel mirası olarak kabul edildi. Topluluk üyelerinin çoğunu, çiftlik işlerinden sonra prova yapmak ve deneyim paylaşmak için biraraya gelen sıradan çiftçiler oluşturuyor. Üyelerinin yaşları ise 8 ila 87 arasında değişiyor. Topluluk, tatillerde köylülere konser vermek ve onların kültürel yaşamlarını zenginleştirmek için çevre köyleri ziyaret ediyor.

Çin'in güneybatısında bulunan Guizhou eyaletindeki Longshan kasabasında prova yapan yerel bir opera topluluğunun üyeleri, 7 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua) Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan Longshan kasabasında kostümleri giyen yerel opera grubunun bir üyesi, 6 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua) Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan Longshan kasabasında prova yapan yerel opera grubu üyeleri, 7 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua) Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bulunan Longshan kasabasında prova yapmak için yola çıkan yerel opera grubu üyeleri, 7 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Wenbin/Xinhua)