Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in Liuzhou şehrindeki Luosifen çorbası şirketleri yaklaşan festivale hazırlanıyor

Liuzhou Luosifen, nehir salyangozları ile tatlandırılıp baharat eklenmiş suda bekletilen pirinç eriştesi ile yapılan ve üzerine salamura bambu filizi, çalı fasulyesi, yer fıst...

Abone Ol

Liuzhou Luosifen, nehir salyangozları ile tatlandırılıp baharat eklenmiş suda bekletilen pirinç eriştesi ile yapılan ve üzerine salamura bambu filizi, çalı fasulyesi, yer fıstığı ve tofu derisi gibi malzemeler eklenen bir çorba. Güçlü kokusu nedeniyle bazıları bu yemeği, kokusuyla meşhur durian meyvesine atıfla "durian çorbası" olarak adlandırıyor.

Çin'in güneyinde bulunan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Liuzhou kentindeki bir gıda işleme şirketinde Luosifen pirinç eriştesi çorbası malzemelerini paketleyen işçiler, 1 Kasım 2021. (Fotoğraf: Huang Xiaobang/Xinhua)
Çin'in güneyinde bulunan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Liuzhou kentindeki bir gıda işleme şirketinde Luosifen pirinç eriştesi çorbası malzemelerini paketleyen işçiler, 1 Kasım 2021. (Fotoğraf: Huang Xiaobang/Xinhua)