Bu güzergahın ilk seferi, 57 yükleyici ve dört motorlu greyderle birlikte Salı günü Liuzhou'dan Moskova'ya hareket etti. Liuzhou merkezli makine aksamı üreticisi Liugong Makine Aksamı Limited Şirketi'nin Başkan Yardımcısı Luo Guobing'ye göre, trenin Moskova'ya 20 gün sonra, yaklaşık 11 bin km katettikten sonra ulaşması ve nakliye süresini iki haftadan fazla kısaltması planlanıyor.

Güzergah, Guangxi'yi doğrudan Avrupa'ya bağlayan ilk Çin- Avrupa yük treni güzergahı olma özelliği taşıyor. Çin Demiryolları Nanning Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, güzergah ayda bir ya da iki kez faaliyet gösterecek. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun Salı günü yayınladığı veriler, şimdiye kadar Çin-Avrupa yük treni seferlerinin toplam sayısının 38 bine ulaştığını ve 3,4 milyon TEU (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) mal taşıdığını gösterdi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI