Yurt

Çin'in liman kentlerinde Kovid-19'a yönelik kontroller artırıldı

BEİJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Kovid-19'u Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından yayınlanan genelgeye göre, Çin ana karasında bildirilen son...

Abone Ol

BEİJİNG, 13 Aralık (Xinhua) Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Kovid-19'u Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından yayınlanan genelgeye göre, Çin ana karasında bildirilen son yerel vaka kümelerinin tümünün, liman kentlerindeki yurtdışı kaynaklı vakalarla bağlantılı olduğu belirtildi.

Genelgede, ülkenin şu anki Kovid-19'a yönelik müdahalesi çerçevesindeki en büyük görevinin, başta liman kentlerinde olmak üzere ülkeye gelen vakalara karşı koruma sağlamak olduğu belirtildi. Genelgede liman kentlerinden, pandemiyi önleme ve kontrol mekanizmalarını iyileştirmeleri, pandemi izleme ve uyarı sistemlerini güçlendirmeleri ve sınır kontrol tedbirlerini uygulamaları istendi. Genelgede ayrıca, liman kentlerinde yüksek riskli sektörlerde çalışan insanlara yönelik pandemi önleyici tedbirlerin güçlendirilmesi, insanların ülkeye giriş ve çıkış hareketlerinin sıkı şekilde denetlenmesi ve ithal edilen soğuk zincir gıdalarla uygun şekilde ilgilenilmesi de yer aldı.