ZRENJANIN, 14 Eylül (Xinhua) -- Çinli lastik üreticisi Linglong, Sırbistan'ın Zrenjanin kentindeki yeni fabrikasında seri üretime Cuma günü resmen başladı. Bu fabrika, Linglong'un Avrupa'daki ilk lastik üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Linglong Tire'dan yapılan açıklamaya göre, 990 milyon ABD doları tutarındaki yatırım, hem şirket hem de Sırbistan için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor ve fabrikayı dünya çapında en gelişmiş lastik üretim tesislerinden biri olarak konumlandırıyor.

Çin, Güz Ortası Festivali'ne hazırlanıyor Çin, Güz Ortası Festivali'ne hazırlanıyor

Açılış törenine, Çin'in Sırbistan Büyükelçisi Li Ming ve Linglong Tire Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Wang Feng ile birlikte katılan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, projenin ekonomik önemine vurgu yaptı. Vucic, "Bu, Sırbistan tarihindeki en büyük sıfırdan yatırımdır.

Şu anda 1.200'den fazla kişiye istihdam sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelişimin ikinci aşamasında bu sayının 1.835'e çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Vucic ayrıca Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin önemini vurgulayarak, "Çin, Sırbistan için muazzam bir ortak ve bu fabrika da bunun bir kanıtı" dedi. Linglong'a göre yapay zeka, mobil algılama ve endüstriyel robotlar gibi ileri teknolojileri entegre eden bu son teknoloji ürünü tesis, yılda 13,62 milyon yüksek performanslı radyal lastik üretim kapasitesine sahip.

Kaynak: rss