Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Organizatörler, beş günlük fuar süresince toplam değeri 390.92 milyar yuan (yaklaşık 60,39 milyar ABD doları) olan 697 sözleşme imzalandığını bildirdi. Böylece imzalanan sözleşmelerin değeri geçen yıla göre yüzde 43,2 artarken, sözleşme sayısı ise yüzde 18,7 yükseldi. Organizasyon komitesine göre, fuarda imzalanan sözleşmelerin çoğunluğu yeni enerji ve yeni enerji malzemeleri, kimya mühendisliği, imalat ekipmanı, modern tarım, biyoeczacılık ile kültür ve turizm alanlarını kapsıyor.

Ekonomik ve ticari işbirliğinin derinleştirilmesi ve yeşil İpek Yolu'nun birlikte inşası konularına odaklanan fuarda çevrimiçi ve çevrimdışı sergi ve konferanslar düzenlendi. Gansu eyaleti Ticaret Departmanı Başkanı Zhang Yinghua fuarın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, "Fuar, Gansu eyaleti ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi üzerinde bulunan ülke ve bölgeler arasındaki ticari ve ekonomik alışveriş ve işbirliğini daha da güçlendirdi" dedi. İlki 1993 yılında düzenlenen ve Çin'in kuzeybatısı için dışa açılan bir pencere işlevi gören fuar, Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ekonomik ve ticari işbirliği için de önemli bir organizasyon haline geldi.

Editör: İRFAN KARSLI