Çin yılın ilk altı ayında 14,64 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı Çin yılın ilk altı ayında 14,64 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı

HARBİN, 6 Aralık (Xinhua) -- Çin'in en kuzeyinde yer alan Heilongjiang eyaleti an itibarıyla büyük ölçüde buz ve karla kaplanmış durumda. Fakat eyaletin Yilan ilçesindeki bir rüzgar çiftliği projesinin 200 megavatlık dördüncü aşamasının inşası ve faaliyeti kesinlikle "donmuş" değil. Proje kapsamında her biri 6,25 megavat kapasiteli 32 rüzgar türbini kurulması hedefleniyor. Bu türbinlerin ilk partisi 28 Kasım'da elektrik üretmek üzere şebekeye bağlandı. Proje tam faaliyete geçtiğinde, dördüncü aşamadaki türbinlerin şebekeye yılda 570 milyon kilovat-saat elektrik vermesi, böylece 169.000 ton standart kömüre eşdeğer tasarruf sağlaması ve buna bağlı olarak karbondioksit emisyonlarını 462.000 ton azaltması bekleniyor.

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Yilan ilçesinde faal haldeki rüzgar türbinleri görülüyor, 5 Aralık 2023. (Fotoğraf: Wang Jianwei/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Yilan ilçesindeki bir rüzgar santralinin inşaat sahasında çalışan personel, 5 Aralık 2023. (Fotoğraf: Wang Jianwei/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Yilan ilçesindeki bir rüzgar santralinin inşaat sahasında çalışan personel, 5 Aralık 2023. (Fotoğraf: Wang Dayu/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Yilan ilçesinde faal haldeki rüzgar türbinleri, 5 Aralık 2023. (Fotoğraf: Wang Jianwei/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay